Poslední dobou jsem si hodně oblíbila ananas. Na ananas jsem měla vždycky velkou averzi- nechutnal mi a nebo mě z něj vždycky bolela pusa, to jsem ale nevěděla jak ananas správně připravit aby mi chutnal. Tak dnes pro vás mám recept na buchtu s ananasem:) Buchta - vhodná spíše na snídani, je chutná a i snadná na přípravu:)
Tak jdeme na to!
ingredience:
těsto:
1 plechovka ananasu (nebo čerství ananas cca 400g)
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek ovesné mouky(rozmixované ovesné vločky)
1 vejce, 1 bílek
3 lžičky třtinového cukru
2 lžičky kypřícího prášku
poleva:
1 a půl vaničky nízkotučného tvarohu
1 sáček vanilkového pudinku
strouhaný kokos
Ananas i s nálevem rozmixujte na jemno, přidejte k němu všechny další ingredience a pořádně promíchejte. Těsto nalijte do vymazané formy a dejte péct na 200 stupňů na 30 minut. Až korpus vychladne, dejte na něj polevu z pudingu (uvařený z 1 sáčku, podle návodu) smíchaného s nízkotučným tvarohem. Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat